Kom
kennismaken

Hart van Slangenbeek

Wij verwelkomen u graag op IKC Hart van Slangenbeek

IKC Hart van Slangenbeek biedt kinderopvang, peuterspeelgroepen, basisonderwijs, voorschoolse- en naschoolse kinderopvang op één plek. 

Onze peuterspeelschool Hart van Slangenbeek is speciaal voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Een veilige, vertrouwde én uitdagende omgeving. De ontwikkeling van je peuter en de voorbereiding op de basisschool staan hier centraal.

De pedagogisch medewerkers Anne-Martine, Monique en Michelle werken nauw samen met de leerkrachten van de kleuterklassen. Zo ontstaat een doorgaande leerlijn voor kinderen vanaf 2,5 jaar en krijgt je kind optimale mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Wij bieden een warme en vertrouwde plek waar je peuter zich snel thuis voelt. In de fijne speelhoeken binnen en buiten op het plein kunnen de kinderen heerlijk spelen. Elke dag ontdekken we iets nieuws. We werken in een vast dagritme met thema’s, die zijn afgestemd met de kleutergroepen. De groepsruimte wordt ingericht op het thema, om de kinderen uit te dagen tot spel en ontdekkend leren.

Spelenderwijs stimuleren we de ontwikkeling van je kind. Met spelletjes, opdrachten, liedjes en verhalen werken we onder andere aan grove en fijne motoriek, taalontwikkeling en sociale en creatieve vaardigheden. Je kind leert hier samen spelen, vertellen en zingen in de kring. En ook samen delen, vragen stellen, zelf kiezen en rekening houden met anderen. Natuurlijk knutselen we veel, met verschillende materialen.

Om te zorgen voor een doorgaande lijn van peuterspeelschool naar basisschool,  werken de peuterspeelschool en de kleutergroepen veel samen. Ze spelen samen buiten, activiteiten worden gekoppeld aan een thema en de feestdagen worden gezamenlijk gevierd. Daarnaast wordt de ontwikkeling van ieder kind in de peuterspeelschool en de onderbouw in hetzelfde kind-volgsysteem vastgelegd.  De peuters kennen de school en de leerkrachten al voor zij de overstap maken naar groep 1 van de basisschool. Hoe fijn is dat?

AANBOD:

Onze peuterspeelschool Hart van Slangenbeek is speciaal voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. Je peuter kan 2 dagdelen per week (8 uur)  komen. 

Voor een goede start op de basisschool hebben sommige kinderen een extra steuntje in de rug nodig. Zij kunnen 2 dagdelen (8 uur) extra gebruik maken van voorschoolse educatie.

Wanneer je je kind aanmeldt, kun je je voorkeur opgeven voor de dagdelen van plaatsing.

De peuterspeelschool is open op maandag t/m vrijdag van 8.30u – 12.30u 

Wil je meer weten over de peuterspeelschool bij IKC Hart van Slangenbeekl? Neem contact met ons op of kom eens langs voor een rondleiding. We laten je graag alles zien.

 

Luxemburgstraat 100
7559 NB Hengelo
Mail ons
074-2773553

Kennismaken Aanmelden

Indeling groepen

GroepDagdelenTijd
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag8.30 - 12.30 uur